Houten tuinbank maken

Een tuin is een prachtig bezit. Heerlijk genieten van de buitenlucht en het groen om je heen. Lekker op je tuinmeubels zitten en op adem komen. Tuinmeubels zijn er in allerlei soorten en maten, al of niet voorzien van lekker zachte kussens.

De bank zelf maken
Kunststof tuinmeubelen zijn natuurlijk leuk en gerieflijk, maar het oog wil ook wat. Wat dacht je van de gezellige uitstraling van houten meubelen? Een houten tuinbank maken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Om een houten tuinbank te maken, kun je in bouwmarkten of tuincentra vaak zelfbouwpakketten kopen. Alles zit er al bij om je tuinbank tot een succes te maken.

Zelf bouwen
Wie niet met bouwpakketten wil werken: een bank voor in de tuin maken is ook mogelijk naar eigen ontwerp. Zorg dat deze stevig genoeg wordt, dus besteed voldoende tijd aan een degelijk ontwerp.

Afwerking
Een houten bank maken is een leuk en dankbaar karweitje. Heerlijk genieten op een zelfgemaakte bank, dat klinkt niet verkeerd. Het is verstandig om na het timmeren en schroeven de bank met beits of tuinlak wat weerbestendiger te maken!